Menu

DC Dredging BV

Bagger- en transportbedrijf DC Dredging BV is in Breskens, Nederland, gevestigd. De belangrijkste activiteit van dit bedrijf is het uitvoeren van baggerwerken, het winnen en het transport van zeegranulaten en mineralen van diverse granulometrie.

Onze schepen

DC Dredging BV beschikt over 6 zeegaande sleephopperzuigers:
  • DC Orisant                 - 5.450 m³
  • DC Ostend                 - 2.794 m³
  • DC Vlaanderen 3000 - 2.600 m³
  • DC Brugge                 - 2.420 m³
  • RIO                             - 2.504 m³
  • Interballast III            - 1.886 m³
De granulaten afkomstig van deze 6 productie-eenheden worden rechtstreeks op de wal gelost of verder getransporteerd tot bij de gebruikers met kleinere binnenvaartschepen. Deze binnenvaartschepen zijn voornamelijk beunschepen die speciaal uitgerust zijn met drainagesystemen. Wij maken o.a. gebruik van onze eigen schepen zoals de Rio I, Rio IV, Joro, Margaret Ann en DC Mosa I, maar werken ook samen met vaste schepen die voor ons in charter varen. 

Vier van onze zeegaande baggerschepen zijn uitgerust met een olie-veegarmsysteem om olie in de Noordzee op te zuigen na een schipbreuk of ongeval. De betreffende schepen liggen hiervoor onder contract bij het Europees Agentschap voor Maritieme Veiligeid (EMSA) of bij de Nederlandse regering (Rijkwaterstaat).

Onze infrastructuur

DC Dredging BV beschikt over verschillende lange termijn concessies op zee in Nederland, maar ook in het buitenland.

De landen waar wij actief zijn omvatten o.a. Nederland, België, Frankrijk, UK, Duitsland, Denemarken en Polen.
Wij leveren in Nederland onze zeegranulaten met een NL-BSB certificaat en in België onder BENOR.

Wij zijn tevens gespecialiseerd in strandopspuitingswerken en kustverdediging langs de Noord-Europese kusten. Voor de uitvoering van dit type werk wordt tevens beroep gedaan op andere gespecialiseerde mensen en middelen van de filialen van Group De Cloedt. Recente voorbeelden zijn de strandwerken in De Haan (BE), Wenduine (BE) en Oostende (BE).

In Sluiskil bezit DC Dredging BV een eigen terrein van ca. 1,5 Ha aan grootscheepsvaarwater met een toegelaten diepgang van 6,5 meter. Hier beschikken we over een aantal depots voor onze diverse soorten zeezand èn over werkplaatsen voor reparaties en onderhoud.

Al deze activiteiten maakt Group De Cloedt een van de belangrijkste leveranciers van rivier- en zeegranulaten voor de bouwnijverheid in de Benelux.
 

Contacteer ons

DC Dredging BV
Spuiplein 17/A
4511 AN Breskens
NEDERLAND

T. +31(0) 117 381 395
Emal : info@dcdredging.nl

Volg ons ook op Facebook

 
RECENT NIEUWS
Vacatures